We have what you need - check out our features! - Contact us - Follow us in Twitter


Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Yleistä

Factoring-laskutustoiminnallisuus on mahdollista PlanMillissä versiosta 16.3.0 alkaen. Tuetut Factoring-rahoitusyhtiöt ovat Nordea Rahoitus Suomi Oy ja Danske Finance Oy. Factoring-laskutuksessa Factoring-sopimuksen tehneen oma yhtiön vahvistamat kotimaan laskut ohjataan oletuksena Factoring-rahoitukseen ts. jokainen vahvistettu kotimaan lasku lähtee Factoring-laskuna asiakkaalle valittua toimituskanavaa pitkin sekä oma versionsa laskusta toimitetaan sähköisesti valitulle rahoitusyhtiölle. Jos kotimaiselle asiakkaalle halutaan edelleen lähettää ns. "normaalilasku", tulee tämän yrityksen yrityistiedoissa asettaa "Käytettävä factoring-kumppani" -kentään arvoksi: "Factoring ei käytössä".

HUOM! Kun Factoring-sopimus ja sen tiedot on syötetty ja rahoitusyhtiö on valittu oma yhtiön tiedoissa, niin oletuksena siitä lähtien kyseisen oma yhtiön KAIKKI KOTIMAAN laskut lähtevät oletuksena Factoring-laskuina ulos. Ensimmäisen factoring-laskun lähetys sovitaan ja aikataulutetaan yhdessä ja myös rahoitusosapuoli pitää olla tietoinen ajankohdasta, jolloin sähköinen lähetys alkaa. Factoring-sopimuksen syötettyäsi päivitä saman tien ne asiakkuudet "ei-factoring-asiakkaiksi", joille et halua jatkossa lähettää faktoring-laskuja.

Samassa PlanMill-ympäristössä voi olla useampia laskuttavia oma yhtiötiä, joista vain osa käyttää factoring-palvelua. Laskun ohjaus Factoringiin tapahtuu sekä laskutusasiakkaan factoring-asetuksen, että laskun lähettävän oma yhtiön factoring-sopimusasetusten perusteella. Factoring-asetuskentät aktivoituvat yrityslomakkeelle vasta, kun ensimmäinen factoring-sopimus on syötetty oma yhtiölle (moniyritysympäristössä yhdelle oma yhtiöistä).

Factoring-käyttöönotto step by step

Tee sopimus rahoitusyhtiön kanssa.

Tilaa PlanMilliltä lisäoptio Factoring-laskutusominaisuuteen. Factoring-toiminteita varten tarvitaan erilliset käyttöoikeudet, jotka aktivoidaan tilauksesta. Set up -maksu sisältää myös lyhyen n. 1 h factoring-toimintojen läpikäynnin asiakkaan kanssas

Syötä rahoitussopimuksen tiedot ao. oma yhtiön yritystietoihin

 1. Mene Yritykset > valitse oma yhtiö > Oma yhtiön asetukset > Factoring > Factoring-rahoitusyhtiö >
 2. Klikkaa painiketta "Hallinnoi" ja valitse käyttämäsi Factoring-yhtiö (Nordea Rahoitus tai Danske Finance).
 3. Tallenna oma yhtiön yritystiedot kertaalleen.
 4. Ota oma yhtiön tiedot muokkaustilaan ja mene Oma yhtiön asetukset > Factoring > Factoring-rahoitusyhtiö ja valitse äsken syöttämäsin rahoitusyhtiö.
 5. Syötä sopimusnumero sille tarkoitettuun kenttään.
 6. Valitse lisäksi "Oma yhtiön factoring yhteyshenkilö" -kenttään käyttäjä, jolle siirtoluettelo lähetetyista facotring-laskuista toimitetaan sähköpostilla (varmista, että käyttäjän tiedoissa on syotettynä sähköpostiosoite).
 7. Tallenna yritystiedot.

Koska Factoring-sopimuksen tiedot syötettyä kaikille ao. oma yhtiön laskuttamille kotimaisille asiakkaille lähtee oletuksena jatkossa factoring-lasku, käy päivittämässä nyt ne yritystiedot, joille EI HALUTA JATKOSSA factoring-laskua.

 1. Mene Yritykset-välilehdelle
 2. Valitse yritys ja ota muokkaustilaan > Laskutusasetukset > Laskun toimitus > Käytettävä factoring-kumppani:
 3. Vaihda "Käytettävä factoring-kumppani:" -kenttään arvoksi: "Factoring ei käytössä".

Ensimmäisen laskun vahvistaminen Factoring-käyttöönoton jälkeen

 1. Muodosta alustava lasku normaalisti.
 2. Tarkista, että alustavalla laskulla (pdf) on vaadittu siirtolauseke ja laskun alatunnisteessa on rahoitussopimuksessa määritellyt tilitiedot.
 3. Vahvista lasku.
 4. Tarkista, että vahvistetun laskun maksuviitenumero sisältää factroing-sopimusnumeron.

Laskun lähetystiedoista näet laskun asiakastoimituskanavan normaalisti sekä tiedon, onko kyseessä ollut factoring-lasku vai ei, ja mihin rahoitusyhtiöön factoring-lasku on ohjattu. Siirtoluettelo muodostetaan laskujen vahvistusta SEURAAVANA yönä ja se lähetetään myös sähköpostitse yrityksen yhteyshenkilölle.Siirtoluettelonumero kertoo, minkä siirtoluettelon mukana lasku raportoidaan rahoitusyhtiölle.

Muuta huomioitavaa Factoring-käyttönotossa

Asiakaslista

Rahoitusyhtiöt vaativat yleensä ennen Factoring-laskutuksen aloitusta tiedot loppuasiakkaista eli ostajista ostajanumeroineen. Ostajanumero on asiakkaasta käytetty asiakasnumero (esim. taloushallinnon järjestelmän ja PlanMillin välillä käytetty asiakasnumero). Uusien asiakkaitten tiedot välittyvät sähköisen laskuaineiston mukana, mutta nopeuttaaksesi rahoitusprosessia rahoitusyhtiösi voi vaatia uusien asiakkaitten tiedot jo ennakkoon. Varmista käytäntö omalta rahoituskumppaniltasi.

Siirtoluettelo / Siirtolista

Kunkin factoringiin ohjatun laskun tiedoissa menee tieto, mihin siirtoluetteloon kyseinen lasku kuuluu. Siirtoluettelo/ Siirtolista on laskujen panttauksen ja siirron vahvistava juridinen asiakirja, joka tulee olla sellaisen henkilön allekirjoittama, jolla on yrityksen virallinen nimenkirjoitusoikeus tai jolle on erikseen myönnetty valtuus allekirjoittaa siirtoluetteloita nimenkirjoitusnäyte lomakkeella. Siirtoluettelo (pdf) edellisen päivän vahvistetuista factoring-laskuista lähetetään automaattisesti sähköpostitse oma yhtiön tiedoissa määritellyn henkilön sähköpostiin. Jos vahvistettuja factoring-laskuja ei ole, myöskään siirtoluetteloa ei toimiteta. Siirtoluettelon numero on juokseva numero alkaen numerosta 1000 ja uusi juoksevasti numeroitu luettelo generoidaan jokaiselle päivälle, jona factoring-laskuja on vahvistettu. Siirtoluettelo on mahdollista avata ja tulostaa Talousosion-sarakkeistossa personoimalla "Factoring-siirtoluettelon numero"-sarake. Factoring-laskun siirtoa (lähtetty / ei lähtetty) voi seurata personoimalla "Factoring lähetystila"-sarakkeen Talous-osion listanäkymään.

Labels

laskutus laskutus Delete
factoring factoring Delete
rahoitus rahoitus Delete
Enter labels to add to this page:
Please wait 
Looking for a label? Just start typing.